William Rutten lanceert eerste online Masterclass

In samenwerking met Zoom.nl lanceert topfotograaf William Rutten zijn eerste online video Masterclass. Met ruim twee uur aan exclusief materiaal, variërend van bijzondere anekdotes en praktische tips tot concrete adviezen, is dit dé kans om in corona-tijd toch van de meester zelf te kunnen leren. Williams doel: Nederlandse fotografen helpen en motiveren om tot een hoger niveau te komen.

Dat de William Rutten Masterclass anders is dan alle andere fotografiecursussen tot nu toe, wordt al meteen duidelijk in een van de eerste hoofdstukken. Geen standaard tips voor specifieke sluitertijden en anders knopjes op de camera, maar een simpele stoel in een volledig lege Leidse Schouwburg. Hier spreek William de fotografen een op een persoonlijk toe: ‘Je bent als fotograaf meer dan alleen maar die persoon achter de camera die mooie foto’s maakt. Je bent ook je eigen merk.’

Bekijk hier de volledige trailer

Ontwikkel jezelf als merk

Die merk-ontwikkeling bij fotografen (of creatievelingen in het algemeen) staat centraal tijdens zijn Masterclass.  Verdeeld over twaalf hoofdstukken gaat William dieper in op alle mogelijke facetten van het vak: van de eerste opdrachten binnenhalen, omgang met klanten en modellen, aanschaf van apparatuur en tariefbepaling tot uiteindelijk de juiste camera-instellingen en lichtopstellingen om de mooiste foto’s te maken.

Naast de Leidse Schouwburg, vormen twee andere locaties het decor. Voor het eerst kunnen fotografen over de schouder van William meekijken tijdens een van zijn shoots in Studio34x en geeft William een uniek kijkje in zijn eigen thuisstudio, waar hij wereldberoemde acteurs en popsterren heeft gefotografeerd, waaronder Brad Pitt, Beyoncé, Usher en de Spice Girls.

33 jaar vakmanschap als kennisbron

Het is ook precies die eigen ervaring als kennisbron, die deze Masterclass net dat beetje extra geeft. Nog nooit eerder was hij daar zo open over en juist nu hebben fotografen die extra inspiratie en motivatie nodig. Elke anekdote die William vertelt, is gekoppeld aan een overkoepelend advies. Zo vertelt hij bijvoorbeeld over zijn eigen eerste opdrachten bij de Hitkrant, hoe hij bij concerten naar binnen probeerde te komen met een camera onder zijn jas getapet en welke lessen hij daaruit heeft geleerd om ook in deze tijd door te breken met je foto’s.

Live Q&A – Zelf vragen stellen aan William

De masterclass wordt aangeboden in combinatie met een Q&A livestream. Hierin krijgen deelnemers van de Masterclass de gelegenheid om alle vragen die ze hebben te stellen aan William zelf. Zo zorgen we dat er voor iedereen relevante informatie aan bod komt.

William Rutten Masterclass nu beschikbaar

De William Rutten Masterclass is nu tijdelijk beschikbaar voor €59,95, waarbij deelnemers tot 10 juni ook automatisch een ticket ontvangen voor de LIVE Q&A. Deze is na die tijd beschikbaar om terug te kijken als onderdeel van de Masterclass.

Kijk voor alle informatie & deelname op: http://williamruttenmasterclass.com

NOOT VOOR DE PERS:

In de context van de William Rutten Masterclass is William beschikbaar voor een interview ter publicatie. Bij interesse graag mailen naar maarten@zoom.nl om hiervoor een afspraak te maken. Daarbij kan ook toegang worden gegeven tot de volledige Masterclass.

.download-formulier-b2b { width: 90% !important; margin:25px auto; } .download-formulier-b2b fieldset { border: none; padding-left: 0; padding-right: 0; font-size: 22px; } .download-formulier-b2b legend { margin-bottom: 0px; margin-left: -13px; } .verzendbutton { float:right; } .inputfield { width: 100% }
Bedrijfsnaam
Voornaam
Achternaam
Scroll naar boven
Bedrijfsnaam
Voornaam
Achternaam

Student? Kickstart je Carrière!

Welke richting wil je op?

contact. Klantenservice

Solliciteer. functie

Solliciteren. functie

Resultaten

contact. algemeen

Wil je weten hoe onze merken en unieke content kunnen bijdragen aan de beleving van jouw bedrijf? Of wil je gewoon gezellig een keer langskomen voor een goeie kop koffie? Bel of mail ons om een afspraak te maken of vul het formulier hieronder in!

contact. Sales

Graag vertellen we je meer over wat onze commerciële proposities, (non-)spot-oplossingen, branded of owned content-concepten, seminars, event shows en consumentenevents voor jouw merk kunnen betekenen. Wil je weten wat Reshift voor jouw merk kan doen? Vul dan de velden hieronder in!