Elfstedentocht met bakfiets om Pokémongame uit te spelen

De redactie van gamingmerk Power Unlimited probeert op 8 en 9 februari om Pokémongame Shining Pearl uit te spelen tijdens de Elfstedentocht met een bakfiets. De ludieke tocht van 235 kilometer heeft op elke stempelpost een extra challenge met een winelement voor kijkers. Of het de redactie gaat lukken is volledig te volgen op livestreamplatform Twitch.tv.

Gamen vanuit een bakfiets
Nog nooit eerder is de Elfstedentocht op deze manier afgelegd. Terwijl één Power Unlimited-redacteur fietst, zal de andere vanuit de bak proberen om de game Pokémon: Shining Pearl uit te spelen op de Nintendo Switch. Elke dag zullen twee redactieduo’s elkaar afwisselen. Dankzij een vier camera-set-up op de bakfiets is deze tocht der tochten beide dagen live te zien via twitch.tv/powerunlimited, van 8 uur ’s ochtends tot 7 uur ’s avonds.

Twitch is een livestreaming-website waar miljoenen mensen dagelijks samenkomen om te chatten, interactief te zijn en samen hun eigen entertainment te maken. “Voor het bereiken van een hoge engagement omtrent de Elfstedentocht bij onze loyale community zetten we Twitch in als strategisch medium, gezien de hoge mate van interactie op het platform”, aldus Martin Verschoor, hoofdredacteur bij Power Unlimited.

Elke stempelpost een challenge
Bij aankomst op een stempelpost wordt een redactieduo uitgedaagd om een challenge te voltooien. Kijkers worden nauw betrokken bij de challenges want zij kunnen steeds een letter verdienen voor een elf-letterig codewoord. Daarmee kunnen zij de hoofdprijs winnen: een gamestuur. Iedere gefietste 25 kilometer wordt er bovendien een prijs weggegeven aan een online kijker of live toeschouwer.

De Elfstedentocht van Power Unlimited wordt gesponsord door Pringles, onder het mom van Stay in the Game, en mede mogelijk gemaakt door Logitech.
Over Reshift.

Reshift, bekend van onder meer Power Unlimited, Kieskeurig.nl en ID.nl, is dé contentspecialist van Nederland. Reshift maakt, distribueert en meet unieke content. Het mediabedrijf bereikt maandelijks 8 miljoen mensen via toonaangevende merken in combinatie met haar specialismen Compare, Tech, Photography, Games, IT-communities en Education.

Noot voor de redactie
Neem voor meer informatie, beeldmateriaal en/of interviewaanvragen contact op met Martin Verschoor bij Reshift via mverschoor@reshift.nl of via +31 (0)6 54682263.

Scroll naar boven
Bedrijfsnaam
Voornaam
Achternaam

Student? Kickstart je Carrière!

Welke richting wil je op?

contact. Klantenservice

Solliciteer. functie

Solliciteren. functie

Resultaten

contact. algemeen

Wil je weten hoe onze merken en unieke content kunnen bijdragen aan de beleving van jouw bedrijf? Of wil je gewoon gezellig een keer langskomen voor een goeie kop koffie? Bel of mail ons om een afspraak te maken of vul het formulier hieronder in!

contact. Sales

Graag vertellen we je meer over wat onze commerciële proposities, (non-)spot-oplossingen, branded of owned content-concepten, seminars, event shows en consumentenevents voor jouw merk kunnen betekenen. Wil je weten wat Reshift voor jouw merk kan doen? Vul dan de velden hieronder in!