E-bike merkmonitor 2023

Uit de E-bike Merkmonitor van Reshift Digital en DVJ Insights blijkt dat inmiddels meer dan de helft van de ondervraagden een e-bike bezit. De elektrische fiets wint terrein als alternatief voor autoritten, vooral voor het afleggen van langere afstanden. Er is opvallend veel interesse in budget e-bikes, wat kansen biedt voor fabrikanten.

De belangrijkste redenen om een e-bike aan te schaffen zijn het kunnen fietsen van langere afstanden en het verminderen van het autogebruik. De e-bike maakt het een stuk makkelijker en aantrekkelijker om de auto te laten staan. Zowel voor woon-werkverkeer als voor recreatieve uitstapjes. Ook om actief en vitaal te blijven, kiezen steeds meer mensen voor een e-bike.

Oriëntatie via online en offline kanalen
Zowel online als offline kanalen worden gecombineerd in de oriëntatie naar een e-bike. Het advies van experts in de fietsenwinkel blijkt erg belangrijk. Ook het lezen van reviews, vooral op vergelijkingssites, speelt een grote rol in de keuze.

Interesse in budget e-bike
Qua innovaties is er veel interesse in de ‘budget e-bike’. Hiermee wordt elektrisch fietsen voor meer mensen betaalbaar. “De budget e-bike kan de groeiende populariteit van de e-bike nog verder versnellen. Doordat de marktpenetratie lager ligt bij de jongere doelgroep, liggen vooral daar kansen,” aldus Iva Boon, Marketing Manager B2B bij Reshift.

Traditionele merken nog altijd favoriet
De traditionele Nederlandse fietsmerken, zoals Gazelle, Batavus en Stella, zijn nog altijd het meest bekend en geliefd. Maar ook merken als Sparta, Cortina en Qwic winnen aan populariteit ten opzichte van 2022. De tijd zal leren hoe de voorkeur van de Nederlandse fietser zich ontwikkelt. Vaststaat dat de e-bike flink in de lift zit!

+++

Over Reshift
Reshift, bekend van onder meer Kieskeurig.nl, Review.nl en ID.nl, is dé contentspecialist van Nederland. Reshift maakt, distribueert en meet unieke content. Het mediabedrijf bereikt maandelijks 8 miljoen mensen via toonaangevende merken in combinatie met haar specialismen Compare, Tech, Photography, Games, IT-communities en Education.

Neem voor meer informatie, beeldmateriaal en/of interviewaanvragen contact op met Iva Boon bij Reshift via iboon@reshift.nl of via (0)23 5430049.

Download de merkmonitor

Scroll naar boven
Bedrijfsnaam
Voornaam
Achternaam
  • Disclaimer

    Door op onderstaande knop te klikken ga je akkoord met het privacy-statement van Reshift Digital B.V.

Student? Kickstart je Carrière!

Welke richting wil je op?

contact. Klantenservice

Solliciteer. functie

Solliciteren. functie

Resultaten

contact. algemeen

Wil je weten hoe onze merken en unieke content kunnen bijdragen aan de beleving van jouw bedrijf? Of wil je gewoon gezellig een keer langskomen voor een goeie kop koffie? Bel of mail ons om een afspraak te maken of vul het formulier hieronder in!

contact. Sales

Graag vertellen we je meer over wat onze commerciële proposities, (non-)spot-oplossingen, branded of owned content-concepten, seminars, event shows en consumentenevents voor jouw merk kunnen betekenen. Wil je weten wat Reshift voor jouw merk kan doen? Vul dan de velden hieronder in!