Duizenden scholen ontvangen gratis techniekpakket

Dit initiatief wordt toegejuicht en extra kracht bijgezet door het bedrijfsleven, dat graag wil meehelpen om deze doelstelling te bereiken en kinderen digitale vaardigheden bij te brengen. Dankzij een unieke samenwerking van Reshift, Creative Kids Concepts (CKC) en SIDN ontvangen de 2.700 basisscholen die zijn aangesloten bij CKC, gratis het lespakket Bendoo Arduino Box. Hierdoor hopen de drie organisaties meer kinderen enthousiast te maken voor techniek en technologie. Alle aangesloten basisscholen kunnen op de IPON onderwijsvakbeurs (7 en 8 februari 2018) deze nieuwe techniekbox gratis afhalen op de stand van De Techniek Torens!

Je eigen stoplicht programmeren is kinderspel

Met de box leren kinderen op een leuke en interactieve manier de basisprincipes van technologie en programmeren. De Bendoo Arduino Box is gebouwd rond de microcomputer Arduino en bevat een compleet lesprogramma van acht lessen (inclusief docentenhandleiding), dat is samengesteld door de onderwijsexperts van Creative Kids Concepts.

Met het techniekpakket leren kinderen eerst hoe een computer precies werkt. Aansluitend ontdekken de leerlingen hoe ze zelf een volledig geautomatiseerd project, zoals een digitale piano, een verkeerslicht of een automatisch plantbewateringssysteem kunnen maken en programmeren. “We willen het plezier van iets maken en de werking van technologie laten zien en hopen zo kinderen enthousiast te maken voor techniek,” verklaart initiatiefnemer Ramon Wieleman van Reshift. “Als de eerste lampjes gaan branden en de bliep-geluiden klinken, zie je de ogen van de kinderen oplichten. Het leuke van dit maakonderwijs is dat kinderen spelenderwijs leren en dit ook aan elkaar doorgeven.”

Het lesmateriaal van de Bendoo Arduino Box sluit naadloos aan bij de doorlopende leerlijn van De Techniek Torens over Wetenschap & Technologie. Kinderen werken hierbij zelfstandig in kleine groepjes. Dat maakt de lessenserie heel eenvoudig inzetbaar voor iedere leerkracht.

Straks kan ieder kind programmeren

“Om de innovatiekracht van Nederland te waarborgen, is het van groot belang dat kinderen naast gebruikers, ook makers van digitale technologie worden. Het is aan ons – het bedrijfsleven – om deze generatie hiervoor klaar te stomen”, aldus Ramon Wieleman van Reshift. “We zijn dan ook zeer verheugd dat we dankzij samenwerking met onze partner SIDN deze technieklessen gratis kunnen aanbieden aan de bij CKC aangesloten bassischolen.”

Roelof Meijer (CEO van SIDN): “We zijn erg blij dat het nieuwe kabinet digitale vaardigheden gaat verankeren in het curriculum. Maar daarmee zijn we er nog niet. De wereld om ons heen digitaliseert in rap tempo. We hebben dus geen tijd te verliezen. Met dit lespakket hopen we een extra versnelling te geven en basisscholen te helpen om met digitale geletterdheid aan de slag te gaan.”

Over Reshift

Reshift bereikt als grootste tech-mediahuis van Nederland maandelijks meer dan 6 miljoen mensen met toonaangevende merken als Kieskeurig.nl, Computer!Totaal, Computer Idee, Vives Magazine, Power Unlimited , Zoom.nl en PCM. Reshift organiseert de vakbeurs IPON voor innovatie en ICT in het onderwijs en inspireert software ontwikkelaars met kennisevenementen, zoals J-Fall en IoT Tech Day. Reshift inspireert kinderen op een eigentijdse manier om met technologie in aanraking te laten komen dankzij de technologiepakketten van Bendoo Box en door coding events van Devoxx4Kids.

Over SIDN

Wij beheren het .nl domein. Wij regelen de registratie van de .nl-domeinnamen en we doen meer: we delen bijvoorbeeld onze kennis, steunen initiatieven voor een beter internet en ontwikkelen nieuwe diensten. SIDN ondersteunt meerdere onderwijsinitiatieven om kinderen digitale vaardigheden bij te brengen om ze voor te bereiden op de toekomst.

Over Creative Kids Concepts

Creative Kids Concepts faciliteert de leerkracht in het basisonderwijs om op een leuke en gemakkelijke manier, op kennisintensieve gebieden, uitdagend onderwijs te bieden aan de leerlingen. Daartoe levert CKC complete, hoogwaardige, laagdrempelige lesmethodes (inclusief alle benodigde materialen en leskisten), die direct structureel en schoolbreed inzetbaar zijn.

Creative Kids Concepts heeft zo drie innovatieve, creatieve lesmethodes ontwikkeld voor de basisschool: De Techniek Torens (voor Wetenschap-& techniekeducatie), De Pittige Plus Torens (creatieve verrijking voor meer- en hoogbegaafden) en Het KunstKabinet (voor kunst- en erfgoededucatie). Meer info: creativekidsconcepts.com.

Scroll naar boven
Bedrijfsnaam
Voornaam
Achternaam

Student? Kickstart je Carrière!

Welke richting wil je op?

contact. Klantenservice

Solliciteer. functie

Solliciteren. functie

Resultaten

contact. algemeen

Wil je weten hoe onze merken en unieke content kunnen bijdragen aan de beleving van jouw bedrijf? Of wil je gewoon gezellig een keer langskomen voor een goeie kop koffie? Bel of mail ons om een afspraak te maken of vul het formulier hieronder in!

contact. Sales

Graag vertellen we je meer over wat onze commerciële proposities, (non-)spot-oplossingen, branded of owned content-concepten, seminars, event shows en consumentenevents voor jouw merk kunnen betekenen. Wil je weten wat Reshift voor jouw merk kan doen? Vul dan de velden hieronder in!