40 procent van de Nederlanders overweegt binnen 5 jaar overstap naar elektrische auto

40 procent van de benzine- en dieselrijders in Nederland wil binnen vijf jaar overstappen naar een elektrische auto. Dat blijkt uit onderzoek van Reshift Digital onder bijna 3000 autobezitters. Het onderzoek geeft waardevolle inzichten in de snelgroeiende adoptie van elektrisch rijden. Een ander opvallende uitkomst is dat consumentenervaringen een van de belangrijkste informatiebronnen zijn bij de zoektocht naar een nieuwe auto.

Van benzine naar batterijen
Niet eerder is zo’n groot onderzoek gedaan naar de intentie tot overstappen op elektrisch rijden onder Nederlandse automobilisten. Maar liefst 40 procent van de huidige bezitters van een benzine- of dieselauto overweegt binnen vijf jaar de overstap te maken naar een elektrische auto (EV). Dit wijst erop dat elektrisch rijden in Nederland massaal wordt omarmd. Bovendien verwacht 69 procent van de huidige EV-rijders hun auto binnen vijf jaar in te ruilen voor een nieuwe elektrische auto.

Consumentenervaringen als informatiebron
Onder andere autofabrikanten en leasemaatschappijen kunnen inspelen op deze groeiende vraag door consumenten te faciliteren bij de overstap naar elektrisch rijden, bijvoorbeeld door het aanbieden van proefritten. 76 procent van de respondenten is namelijk geïnteresseerd in het testen van een elektrische auto en bijna alle respondenten (maar liefst 95 procent) vinden consumentenervaringen een belangrijke informatiebron bij de oriëntatie.

Er zijn veel nieuwe automerken op de Nederlandse markt, waardoor de keuze voor potentiële kopers nog nooit zo groot is geweest. Kieskeurig.nl speelt hier op in met de grote Kieskeurig.nl EV Duurtest, die in 2024 zal plaatsvinden. Hiermee worden consumenten die zich oriënteren op een nieuwe elektrische auto geholpen bij het maken van de voor hen juiste keuze.

Het doel is om consumenten de kans te geven ervaring op te doen met verschillende elektrische modellen en deze ervaringen te delen met andere consumenten door middel van het EV Duurtestrapport. Autofabrikanten kunnen zo hun nieuwste elektrische modellen onder de aandacht brengen en waardevolle feedback verzamelen van de deelnemers.

Het onderzoek is in augustus 2023 uitgevoerd onder 2.973 Nederlanders, representatief voor de autobezittende bevolking.

Scroll naar boven
Bedrijfsnaam
Voornaam
Achternaam

Student? Kickstart je Carrière!

Welke richting wil je op?

contact. Klantenservice

Solliciteer. functie

Solliciteren. functie

Resultaten

contact. algemeen

Wil je weten hoe onze merken en unieke content kunnen bijdragen aan de beleving van jouw bedrijf? Of wil je gewoon gezellig een keer langskomen voor een goeie kop koffie? Bel of mail ons om een afspraak te maken of vul het formulier hieronder in!

contact. Sales

Graag vertellen we je meer over wat onze commerciële proposities, (non-)spot-oplossingen, branded of owned content-concepten, seminars, event shows en consumentenevents voor jouw merk kunnen betekenen. Wil je weten wat Reshift voor jouw merk kan doen? Vul dan de velden hieronder in!