25 november 2020
Reshift & 5G

Nu 5G eenmaal is gearriveerd in de Benelux, zien veel mensen in de praktijk terug wat wij eerder concludeerden vanuit onze content; 5G is vooralsnog niet echt sneller dan 4G. Dat komt vooral doordat 5G nu werkt op een enkele frequentie, de 700MHz-band. Die biedt een prima bereik, maar minder capaciteit dan hogere frequenties.

Lees meer

5 november 2020
Whitepaper – Opkomst van de e-bikemarkt

De e-bikemarkt wint jaar op jaar aan populariteit. In 2020 worden er zelfs meer fietsen mét elektrische motor verkocht, dan fietsen zonder elektrische motor. Hoewel deze markt van origine heel offline gericht is, vindt de oriëntatie meer en meer online plaats. De e-bikedoelgroep heeft veel behoefte aan informatie van betrouwbare instanties en andere e-bikers, en deelt zelf ook graag ervaringen met andere e-bikers. Kieskeurig.nl heeft jarenlange ervaring met de e-bikedoelgroep en weet hoe de brug van offline naar online te maken is. Lees verder en leer meer over deze mooie productgroep en de verschillende doelgroepen.

Lees meer

30 september 2020
Whitepaper – social engagement

Het creëren van betrokkenheid bij social content blijkt soms een lastige opgave te zijn, maar er zijn diverse wetenswaardigheden die het stimuleren van dat zogenoemde ‘engagement’ makkelijker maken. Zo zijn er dingen waar je op moet letten bij het schrijven van een tekst op Facebook en kun je je video op Instagram het beste een specifieke lengte maken (probeer eens maximaal dertig seconden voor een hoger engagement). Ook zijn er zaken waar je rekening mee moet houden wanneer je een YouTube-video uploadt. Door wat eenvoudige richtlijnen toe te passen, kun je meer clicks, likes, comments, shares en videoviews realiseren.

Lees meer

2 juli 2020
Kieskeurig.nl biedt onafhankelijke wasmachinetest met online keuzehulp

Hoewel elk huishouden een wasmachine nodig heeft, lijken consumenten bij de keuze voor een nieuwe wasmachine vaak terug te vallen op specificaties en merkbekendheid. Kieskeurig.nl merkte op dat consumenten wel een steuntje in de rug kunnen gebruiken bij het uitzoeken van een nieuwe wasmachine. Daarom zette Kieskeurig.nl in samenwerking met BesteProduct.nl een grote onafhankelijke test op van 50 wasmachines, uitgevoerd door een onafhankelijk en extern onderzoeksbureau.

Lees meer

8 juni 2020
Unieke inspiratie: William Rutten lanceert eerste online Masterclass om Nederlandse fotografen verder te helpen

In samenwerking met Zoom.nl lanceert topfotograaf William Rutten zijn eerste online video Masterclass. Met ruim twee uur aan exclusief materiaal, variërend van bijzondere anekdotes en praktische tips tot concrete adviezen, is dit dé kans om in corona-tijd toch van de meester zelf te kunnen leren. Williams doel: Nederlandse fotografen helpen en motiveren om tot een hoger niveau te komen.

Lees meer

3 juni 2020
Digitale Kennissessie Reshift: Gedrag consumenten behoorlijk veranderd

Is jouw consumentengedrag ook veranderd de afgelopen periode? Ben je meer, of juist minder gaan besteden in de bijzondere situatie waarin we nu leven? Uit onderzoek van Kieskeurig blijkt dat meer dan de helft van de Nederlanders zijn inkomen nog aan dezelfde zaken uitgeeft. Vooral studenten en mensen in loondienst lijken hetzelfde bestedingspatroon te hebben als voorheen.

Lees meer

2 april 2020
Reshift lanceert nieuw job platform TEQjobs.nl

Vacatures voor developers en IT-specialisten
De Nederlandse markt heeft veel vraag naar nieuwe en innovatieve recruitment oplossingen die ver weg staan van de traditionele recruitment. Met het verbreden van het aanbod en services biedt Reshift haar klanten on- en offline oplossingen om in contact te komen met de beste developers en ontwikkelaars in Nederland.

Lees meer

1 april 2020
Kieskeurig.nl trends analyse – Mei 2020 – Fotografie

Fotograferen is een van de populairste hobby’s in Nederland. Uit de Nationale Fotografie Monitor* van Zoom.nl en Shutr.Photo, waaraan bijna 19.000 mensen meededen, blijkt dat 56% wekelijks fotografeert en 18% zelfs dagelijks.

Lees meer

28 maart 2020
Kieskeurig.nl trends analyse – mei 2020 – Lekker naar buiten

Nog even en het is eindelijk lente. We weten allemaal wat dat betekent: weer lekker de tuin in! Nederlanders tuinieren graag, daarmee vertellen we je niets nieuws. Maar wat cijfertjes om zo’n uitspraak te ondersteunen zijn altijd leuk. Hier komen ze:

Lees meer

1 maart 2020
Kieskeurig.nl trends analyse – april 2020 – Klussen

Uit een recent onderzoek van bouwketen Praxis blijkt dat slechts 1 op de 10 Nederlanders klussen uitbesteedt; maar liefst 90% klust het liefst zelf. Dat betekent dat de markt voor gereedschap en klusbenodigdheden heel veel kansen biedt.

Lees meer

3 februari 2020
Mis ‘m niet: IPON 5 en 6 februari 2020!

Aanstaande woensdag 5 en donderdag 6 februari is het in de Jaarbeurs Utrecht tijd voor IPON 2020. Ook op de tiende editie van dit twee jaarlijkse event voor het onderwijs wordt volop aandacht besteed aan innovatie en ICT.

Lees meer

2 januari 2020
Kieskeurig.nl trends analyse – Januari 2020 – Sportelectronica

Goede voornemens … Nederlanders zijn er gek op. Maar liefst 8 op de 10 Nederlanders besluit het in het nieuwe jaar anders te doen, blijkt uit onderzoek. Dat zien we ook héél duidelijk op Kieskeurig.nl.

Lees meer

20 december 2019
Kieskeurig.nl trends analyse – Januari 2020 – Wintersport

Wintersport: Nederlanders houden er van. Jaarlijks vertrekken honderdduizenden Nederlanders richting Oostenrijk, Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Italië. Natuurlijk zijn er wintersporters die met een georganiseerde (bus)reis richting de sneeuw gaan, maar ook eigen vervoer is populair.

Lees meer

23 november 2019
Kieskeurig.nl trends analyse – December 2019 – Lichaamsverzorging vrouw

Tijdens de feestdagen wil iedereen er op zijn mooist uitzien. Correctie: op háár mooist uitzien. Want het zijn vooral verzorgingsartikelen voor vrouwen die vanaf oktober flink aan populariteit winnen op Kieskeurig.nl.

Lees meer

2 november 2019
Kieskeurig.nl trends analyse – November 2019 – Koken & bakken

De dagen worden korter en het wordt langzaam kouder. Tijd om de barbecue en de tuinstoelen op te ruimen en om het binnen gezellig te maken. Hoe? Bijvoorbeeld door lekker te gaan koken en bakken en samen met familie of vrienden eindeloos lang te tafelen.

Lees meer

25 oktober 2019
Kieskeurig.nl trends analyse – Oktober 2019 – Verwarming

Hoewel het alweer een paar decennia geleden is dat we een Elfstedentocht hadden, kunnen de Nederlandse winters nog steeds flink koud zijn. Zo werd er afgelopen januari op meerdere plekken ’s nachts ruim -10°C gemeten en waren er ook een aantal ijsdagen (dagen waarop, zoals de naam al doet vermoeden, de temperatuur niet boven het vriespunt uitkomt).

Lees meer

12 oktober 2019
Kieskeurig.nl trends analyse – Oktober 2019 – Tuin winterklaar

Nog even, en de zomer van 2019 zit er weer op. Tijd om de tuinstoelen op te bergen, de opblaaszwembadjes leeg te laten lopen en de parasols in hun beschermhoes te stoppen. Maar ook om de tuin zelf aan te pakken, zodat je er tot de lente geen omkijken naar meer hebt.

Lees meer

1 oktober 2019
Kieskeurig.nl trends analyse – Oktober 2019 – Verlichting

Voor het dievengilde zijn er twee topperiodes: in de zomervakantie (gemiddeld bijna 3350 huisinbraken per maand) én in de herfst. Vanaf september stijgt het aantal inbraken flink, om in december echt te pieken: afgelopen jaar vonden er in de laatste maand van het jaar maar liefst 5.155 woninginbraken plaats*.

Lees meer

2 september 2019
Kieskeurig.nl trends analyse – September 2019 – Wassen en drogen

We willen er nu nog even niet aan denken, maar over een paar maanden is het alweer zo ver: dan is de zomer voorbij. Niet meer lekker lang avonden buiten zitten, niet meer barbecueën, niet meer de was droog laten wapperen aan de lijn.

Lees meer

1 juli 2019
Kieskeurig.nl Trends analyse – Juli 2019 – Lekker naar buiten

Als we het KNMI mogen geloven (ja, graag!) komen de zomerse temperaturen er nu toch echt aan. Dat betekent dat Nederland weer massaal naar buiten gaat: eindeloze avonden in de tuin of op het terras, uitgebreid barbecueën met vrienden en, als het écht warm wordt, lekker een zwembad in de tuin.

Lees meer

1 mei 2019
Grote namen tijdens TEQnation 2019 in Utrecht

Met meer dan 50 sprekers van over de hele wereld, live demonstraties, workshops, hackathons en vele netwerkmogelijkheden belooft de vierde editie van TEQnation een spektakel te worden.

Lees meer

1 april 2019
Reshift neemt Wasmachines.nl over

Het Haarlemse mediabedrijf Reshift, eigenaar van o.a. Kieskeurig.nl, heeft de vergelijkingssite Wasmachines.nl overgenomen. Reshift wil door deze overname zijn positie in de witgoedmarkt verstevigen.

Lees meer

5 februari 2019
Future Tech 2019: de IT-conferentie

Op 13 maart a.s. is het zover: de eerste editie van de IT-conferentie Future Tech 2019. Hèt kennis-evenement voor en door developers, architecten en IT professionals die werken met Microsoft technologieën (C#, .Net framework, Azure en web technologieën).

Lees meer

20 juni 2018
Reshift koopt vergelijker BesteProduct.nl

Het Haarlemse bedrijf Reshift, eigenaar van Kieskeurig.nl, heeft consumentenwebsite BesteProduct.nl overgenomen. Reshift wil de al bestaande samenwerking tussen de consumentenwebsites uitbreiden om consumenten nog beter te helpen.

Lees meer

31 oktober 2017
Duizenden scholen ontvangen gratis techniekpakket

Reshift, Creative Kids Concept en SIDN maken basisschoolleerlingen klaar voor de digitale toekomst! De wereld om ons heen verandert razendsnel en de technologische innovaties volgen elkaar in rap tempo op. De nieuwe regering onderkent deze verandering door digitale geletterdheid in 2019 wettelijk te verankeren in het nieuwe onderwijscurriculum.

Lees meer

20 april 2017
Reshift koopt Kieskeurig van Sanoma Media

Reshift is met Sanoma Media Netherlands tot overeenstemming gekomen over de koop van de vergelijkingswebsites Kieskeurig.nl en Kieskeurig.be. De koop is onder voorbehoud van goedkeuring van de Ondernemingsraad van Sanoma. Na de benodigde goedkeuring gaan de 24 betrokken medewerkers per 1 juni over naar het in Haarlem gevestigde Reshift. De overname heeft geen personele consequenties tot gevolg.

Lees meer

18 april 2017
IoT Tech Day 2017: de grootste Internet of Things conferentie van Europa

De impact van slimme technologie en het Internet of Things begint een steeds grotere invloed uit te oefenen op ons dagelijkse leven en onze maatschappij. Er worden in steden, in ons huis en op ons werk steeds meer data verzameld en aangestuurd door slimme apparaten, die ons leven vergemakkelijken. Denk hierbij aan slimme thermostaten, zelfrijdende auto’s en de live tracker van jouw online bestelling. Deze apparaten zijn verbonden met internet en verzenden hun data automatisch naar hun eigen cloud-omgeving. Zijn deze slimme producten en services echter wel veilig, schaalbaar en gebruiksvriendelijk?

Lees meer

23 maart 2017
OPEN TECH DAY 2017, donderdag 20 april 2017 – Jaarbeurs Utrecht

Open Tech Day 2017, hét open source-event van de Benelux, opent zijn deuren op donderdag 20 april in de Jaarbeurs te Utrecht.
De uitdagingen voor IT-managers en andere leidinggevenden worden met de dag groter en complexer: hoe gaan we om met deze veranderingen, is het schaalbaar, blijven we binnen deadlines en budget en hoe kunnen we als bedrijf continue voorop blijven lopen? – en ga zo maar door.

Lees meer

4 september 2016
Reshift lanceert eerste social only-merk van Nederland

Uitgever Reshift lanceert Hyped, Neerlands allereerste social only-platform. Géén ha-tee-tee-pee, maar puur de social media als speelveld. “Apps als Facebook en Snapchat, dat is waar jongeren met een digital lifestyle zitten. En dat is ook precies waar Hyped toffe video’s voor maakt”, aldus hoofdredacteur Elmar Rekers.

Lees meer

Scroll naar top

Solliciteer. functie

Werk. functie

Resultaten

contact. algemeen

Wil je weten hoe onze merken en unieke content kunnen bijdragen aan de beleving van jouw bedrijf? Of wil je gewoon gezellig een keer langskomen voor een goeie kop koffie? Bel of mail ons om een afspraak te maken of vul het formulier hieronder in!

contact. Sales

Graag vertellen we je meer over wat onze commerciële proposities, (non-)spot-oplossingen, branded of owned content-concepten, seminars, event shows en consumentenevents voor jouw merk kunnen betekenen. Wil je weten wat Reshift voor jouw merk kan doen? Vul dan de velden hieronder in!