Branded content: 7 tips voor succes met branded video’s

Video’s bieden de ruimte om producten in volle glorie te laten zien en je merk te laten glanzen. Niet alleen de kijktijd van online video’s is de afgelopen jaren enorm toegenomen, het videoaanbod is nóg meer gegroeid. Hoe zorg je er als marketeer voor dat consumenten jouw branded content video afspelen en hoe houd je ze aan het scherm gekluisterd?

Videomarketing is aan een opmars bezig. Mede dankzij snelle internetverbindingen, het dagelijkse gebruik van smartphones en dikke databundels wordt er steeds meer online gekeken. Video’s bieden bij uitstek de kans om je product in werking te laten zien. What you see is what you get. Hier vind je 7 tips om consumenten te binden en boeien met branded video’s.

1. Schets een herkenbaar probleem
Je doelgroep zal eerder geneigd zijn naar een video te kijken als je een probleem of een situatie schetst die herkenbaar is. Iets waar consumenten in het dagelijks leven in meer of mindere mate mee kampen en wat ze graag opgelost zien. Houd herkenbaarheid in het achterhoofd bij het script van de video, maar denk ook aan dit criterium bij het maken van de titel en de beschrijving. Uiteraard helpt het daarnaast als kijkers zich in de personen in de video kunnen herkennen.

2. Bied een (maar niet dé) oplossing
Draag in de video een oplossing aan voor het herkenbare probleem. Die kan zitten in een product dat je verkoopt, maar ook in de partners waar je mee werkt. De praktijk leert dat kijkers afknappen op branded video’s waarin iets wordt gepresenteerd als de beste of zelfs de enige oplossing. Ook is er minder interesse als consumenten het product zelf niet hebben of geen interesse erin hebben om het aan te schaffen. Hebben ze dat wel, dan bereik je sneller een grotere doelgroep die jouw product voorbij ziet komen.

3. Stel het verhaal centraal, niet het product
In branded video’s komen producten en merken voorbij, what’s in a name. Zij moeten een onderdeel van het geheel zijn, maar niet per se de rode draad vormen. Een goede branded video staat op zichzelf. Het verhaal blijft ook overeind zonder het product of merk, waar naar onze (ervaren) mening niet meer dan 20 tot 40 procent van de video over zou moeten gaan. Het beste is om niet het product (grasmaaier X), maar de gewenste oplossing (een prachtig gazon) als vertrekpunt te nemen.Mocht je ervoor kiezen om het product wel de rode draad te laten zijn van de video, dan kan dat, maar dan moet je wel genoeg rekening houden met het bieden van een oplossing voor een herkenbaar probleem.

4. Plaats een teaser
Als mensen eenmaal zijn begonnen met het bekijken van je video, kun je hun aandacht vasthouden door een teaser in te zetten; in het begin van de video geef je aan wat er later te zien is. Vaak blik je vooruit op de oplossing, waarmee je kijkers nieuwsgierig maakt en de aandacht vasthoudt. In de tussenliggende kijktijd kun je andere informatie bieden. Zeker in langere video’s voegen sterke teasers veel kijktijd en daarmee waarde toe.

5. Creëer SEO-vriendelijke keywords en pakkende titels
Natuurlijk wil je dat je video’s goed worden bekeken en daarom is het van groot belang dat ze gevonden worden door de doelgroep. Om boven te komen drijven in YouTube, zijn zoekmachinevriendelijke keywords en titels essentieel. Weersta de verleiding om volledige merk- en/of productnamen prominent te noemen in titels. Je kunt uiteraard de productnaam of het merk wel benoemen in de titel, maar combineer dit dan altijd met een pakkende tekst. Houd goed het klantprobleem in het achterhoofd. Pakkende titels, die kort én toch allesomvattend zijn, triggeren om op een video te klikken.

6. Verweef USP’s en productspecificaties door de inhoud
Zonder te claimen dat je de enige totaaloplossing hebt voor een probleem – niet doen dus – kun je in de video wel aangeven wat je product of merk specifiek maakt en waarin het zich onderscheidt van wat er verder te koop is. Unique selling points (USP’s) kun je het best zo natuurlijk mogelijk verweven door de inhoud, op logische plekken, verspreid door het verhaal.

7. Gebruik terugkerende gezichten en vaste locaties
Formats zijn alomtegenwoordig in de strijd om de kijktijd. Wat voor televisieprogramma’s geldt, geldt ook voor branded video’s; formats bieden kijkers houvast als ze weten wat ze kunnen verwachten. Als je meerdere video’s in een serie wilt publiceren, wat volgens ons een goed idee is, verdient het aanbeveling om te werken met terugkerende gezichten en vaste locaties. De bekende kaders scheppen vertrouwen, daarbinnen kun je kijkers verrassen met nieuwe oplossingen voor andere problemen. Door te verwijzen naar eerdere en volgende afleveringen kun je kijkers langer vasthouden en vergroot je bovendien de autoriteit van je boodschap.

Videoseries geproduceerd door Reshift Creative Studios:

______

Reshift Creative Studios
Reshift Creative Studios is specialist op het gebied van fotografie, huishoudelijke apparaten, consumentenelektronica, e-bikes, gaming en tech & IT. Wij focussen op het volledig ontzorgen van onze partners. We bouwen creatieve marketingcampagnes, maken toffe video-, blog-, en socialmediacontent en denken mee over de merkstrategie van jouw bedrijf. Alles wat we creëren en distribueren doen we om de lezer te inspireren en te betrekken. Onze ervaring leert hoeveel waarde video’s kunnen toevoegen aan de product- en merkbeleving. We weten precies hoe we jouw product of dienst praktisch en onderscheidend in beeld kunnen brengen.

Meer informatie of meer van ons werk zien? Ga naar: Reshift.nl/reshift-creative-studios/content-creatie/

Scroll naar boven
Bedrijfsnaam
Voornaam
Achternaam

Student? Kickstart je Carrière!

Welke richting wil je op?

contact. Klantenservice

Solliciteer. functie

Solliciteren. functie

Resultaten

contact. algemeen

Wil je weten hoe onze merken en unieke content kunnen bijdragen aan de beleving van jouw bedrijf? Of wil je gewoon gezellig een keer langskomen voor een goeie kop koffie? Bel of mail ons om een afspraak te maken of vul het formulier hieronder in!

contact. Sales

Graag vertellen we je meer over wat onze commerciële proposities, (non-)spot-oplossingen, branded of owned content-concepten, seminars, event shows en consumentenevents voor jouw merk kunnen betekenen. Wil je weten wat Reshift voor jouw merk kan doen? Vul dan de velden hieronder in!