FAQ. Jaargang DVD & USB

Heb je problemen met de door jouw ontvangen jaargang DVD of USB, lees dan deze sectie met de meest gestelde vragen eens door. Kom je er niet uit? Scroll dan door naar het einde van deze pagina. We helpen je graag verder!

Jaargang USB

Heb je de jaargang op een usb-stick? Bekijk hier de antwoorden op de meestgestelde vragen. 

Systeemeisen:
– Windows 8 of hoger, MacOS 10.13 of hoger, Linux
– Intel Core i3 vergelijkbaar of hoger
– 4 GB werkgeheugen
– Schermresolutie van minimaal 1920×1080
– PDF-lezer (Adobe Acrobat Reader DC heeft de voorkeur)
– Vrije USB 2.0-poort 

Ik heb Linux/MacOS, hoe kan ik de usb-stick gebruiken?

Als MacOS- of Linux-gebruiker kun je alle uitgaven van de magazines bekijken via je favoriete browser. Open het bestand archief.html in de hoofdmap en vanuit daar selecteer je het magazine waarvan je de inhoud wilt bekijken. Wil je zoeken in een van de uitgaven? Blader dan naar de map pdf en het betreffende magazine. Open het pdx-bestand in Adobe Reader.

Ik kan geen PDF-bestanden openen

Om de PDF-bestanden te kunnen bekijken, heb je een zogeheten PDF-reader nodig; een softwareprogramma waarmee je PDF-bestanden kunt bekijken. Wij raden Adobe Acrobat Reader DC aan, die je gratis kunt downloaden op https://get.adobe.com/nl/reader

Ik kan niet zoeken in de PDF-bestanden

Het zoeken in PDF-bestanden werkt alleen met Adobe Acrobat Reader DC. Nadat je deze software hebt geïnstalleerd, kun je de pdx-bestanden openen via het vergrootglas-pictogram bij het gekozen magazine. Voor MacOS/Linux: blader naar de map pdf en de submap van het magazine om de zoekbestanden met de extensie .pdx te openen.

Het Windows-programma wordt niet goed weergegeven

Bij bepaalde schermconfiguraties kan het voorkomen dat Windows-programma niet goed wordt weergegeven. Dat komt voor op computers met een lage resolutie, en waarbij de schaalinstellingen op 125% of hoger zijn ingesteld. Is dit het geval? Dan pas je dit als volgt aan: Klik met de rechtermuisknop op het bestand archief.exe in de hoofdmap van de usb-stick en selecteer Eigenschappen. Selecteer het tabblad Compatibiliteit en klik op de knop Hoge DPI-instellingen wijzigen. In het scherm dat verschijnt, zet je een vinkje bij Gedrag van hoge DPI-schaalbaarheid negeren en selecteer je bij Schaalaanpassing uitgevoerd door: Applicatie. Klik tweemaal op OK om de instellingen toe te passen. Hierna zal het programma archief.exe correct worden geopend.

Ik krijg een foutmelding bij het openen van een PDF in Adobe Acrobat Reader DC

Op sommige Windows-systemen kan een foutmelding optreden wanneer een PDF-bestand buiten het startprogramma om wordt geopend. Dit is een bug in Adobe Acrobat Reader DC dat alleen kan worden opgelost met een aanpassing in het Windows-register. Het startprogramma archief.exe lost dit probleem automatisch op; we raden aan om de PDF-bestanden vanuit dat programma te openen. 

Indien je de voorkeur hebt voor het buiten het startprogramma om openen van PDF-bestanden, of een foutmelding blijft behouden bij het openen van PDF-bestanden, dan moet er een sleutel in het Windows-register worden aangepast. 


Download onderstaand bestand met daarin de aanpassing voor het Windows-register. Pak het bestand PDF-Fix.reg uit naar de opgegeven locatie, en dubbelklik op dat bestand om de sleutelaanpassing in het Windows-register door te voeren. 

Download zip-bestand

Jaargang DVD

Heb je de jaargang op een dvd? Bekijk hier de antwoorden op de meestgestelde vragen.

Systeemeisen:
– Windows 8 of hoger, MacOS 10.13 of hoger, Linux
– Intel Core i3 vergelijkbaar of hoger
– 4 GB werkgeheugen
– Schermresolutie van minimaal 1920×1080
– PDF-lezer (Adobe Acrobat Reader DC heeft de voorkeur)
– 8 speed DVD-station 

Ik heb Linux/MacOS, hoe kan ik de dvd gebruiken?

Als MacOS-of Linux-gebruiker kun je alle uitgaven van de magazines bekijken via je favoriete browser. Open het bestand start.html en vanuit daar selecteer je het magazine waarvan je de inhoud wilt bekijken. Wil je zoeken in een van de uitgaven? Blader dan naar de map pdf en het betreffende magazine. Open het pdx-bestand in Adobe Acrobat Reader DC.

Ik kan geen PDF-bestanden openen

Om de PDF-bestanden te kunnen bekijken, heb je een zogeheten PDF-reader nodig; een softwareprogramma waarmee je PDF-bestanden kunt bekijken. Wij raden Adobe Acrobat Reader DC aan, die je gratis kunt downloaden op https://get.adobe.com/nl/reader/

Ik kan niet zoeken in de PDF-bestanden

Het zoeken in PDF-bestanden werkt alleen met Adobe Reader DC. Nadat je deze software hebt geïnstalleerd, kun je de index-bestanden met de extensie pdx openen via het vergrootglas-pictogram bij het gekozen magazine. Voor Mac/Linux: blader met naar de map pdf en de submap van het magazine om de zoekbestanden met de extensie .pdx te openen.

Het openen van PDF-bestanden duurt lang

De PDF-bestanden op deze dvd zijn in hoge kwaliteit en van grote omvang. De snelheid van het dvd-station bepaalt hoe snel PDF-bestanden worden geopend. Bij langzamere spelers kan het openen langer duren.

Het Windows-programma wordt niet goed weergegeven

In bepaalde schermconfiguraties kan het voorkomen dat Windows-programma niet goed wordt weergegeven. Dat komt voor op computers met een lage resolutie, en waarbij de schaalinstellingen op 125% of hoger zijn ingesteld. Is dit het geval? Dan pas je dit als volgt aan: Klik met de rechtermuisknop op het bestand archief.exe in de hoofdmap van de dvd en selecteer Eigenschappen. Selecteer het tabblad Compatibiliteit en klik op de knop Hoge DPI-instellingen wijzigen. In het scherm dat verschijnt, zet je een vinkje bij Gedrag van hoge DPI-schaalbaarheid negeren en selecteer je bij Schaalaanpassing uitgevoerd door: Applicatie. Klik tweemaal op OK om de instellingen toe te passen. Hierna zal het programma archief.exe correct worden geopend.

 

Wordt je probleem niet vermeld?

Scroll naar boven

contact. Klantenservice

Student? Kickstart je Carrière!

Welke richting wil je op?

Solliciteer. functie

Solliciteren. functie

Resultaten

contact. algemeen

Wil je weten hoe onze merken en unieke content kunnen bijdragen aan de beleving van jouw bedrijf? Of wil je gewoon gezellig een keer langskomen voor een goeie kop koffie? Bel of mail ons om een afspraak te maken of vul het formulier hieronder in!

contact. Sales

Graag vertellen we je meer over wat onze commerciële proposities, (non-)spot-oplossingen, branded of owned content-concepten, seminars, event shows en consumentenevents voor jouw merk kunnen betekenen. Wil je weten wat Reshift voor jouw merk kan doen? Vul dan de velden hieronder in!